25 Eylül 2015 Cuma

bilelim.


Alana dair yapılar,bilgiler, tarihçelerin kısa bir özeti aşağıdaki notlarda yer almaktadır. 
Okuyalım, okutturalım.

Bir de incelenmesi gereken şu üç link;
İl Çevre Durum Raporu:  http://www.csb.gov.tr/db/istanbul/icerikbelge/icerikbelge2821.pdf
İstanbul 2014-2023 Bölge Planı: http://www.istka.org.tr/istanbul-bolge-plani/2014-2023-istanbul-bolge-plani
Meclis Kararları: http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/MeclisKarari.aspx?KararID=30909

ek;
yasal süreç timeline: //megaprojeleristanbul.com/print/haydarpasa-gari-ve-liman-donusum-projesi
son on yıllık timeline: http://www.arkitera.com/haber/23570/haydarpasa-gari-nin-10-yillik-mucadelesi
nostaljik banliyö kuşağı: http://www.arkitera.com/haber/22119/istanbul-banliyo-hatlarinda-bir-gezinti-----------





















1 yorum:

  1. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kadıköy Belediyesi'ni ve meslek örgütlerinin tepkisini çeken planın detaylarını Radikal'e anlattı:

    "2020 Olimpiyatları İstanbul'a verilse de verilmese de bizim burada Haydarpaşa Port projemiz yapılacak. Proje kapsamında Harem Otogarı kalkıyor, Haydarpaşa Limanı kalkıyor, raylar kalkıyor. Tarihi Haydarpaşa Tren Garı kültürel tesis olarak kalıyor. Haydarpaşa Port içinde ayrıca oteller, AVM'ler ve opera salonları olacak. Numune Hastanesi'nin arkasında da rezidanslar var. Yakında özelleştirme idaresine devredilecek, ya yap işlet devret ya da kat karşılığı olarak yapılacak. 2020 Olimpiyat Stadı da bu projenin içerisinde yapılmak isteniyor.

    "Stadın yapılması planlanan yerde büyük bir dolgu alanı var ama raylara yani içeri doğru gittikçe zemin iyileşiyor. Burada kazık çakılacak, zemin iyileştirmesi yapılacak, sıkılaştırılacak.

    "İmar planına aykırı bir şey yok. Buralarda sergi, konferans, gösteri salonları yapılabilir notu var planlarda. Direkt bir stat olarak yok, eğer olimpiyatlar kesinleşirse hem planlarda hem de proje olarak değişiklik yapılması gerekiyor. Siluetten dolayı da her halükarda Anıtlar Kurulu'ndan onaylanması gerekiyor öncelikle. Üst ölçekli planla çelişki de yok: Sonuçta sanayi tesisi veya konut yapılmayacak."

    YanıtlaSil