20 Ekim 2015 Salı

kaçak bir toplantı

first off all çarşamba, perşembe akşam buluşalım. yapabiliyorsak üretime girişelim. mesela çarşamba herkes masterofmasterplans masterplanımıza herşeyi çizip yazıp gelse ve o gece de onları üstüste koyup plana son halini versek. düşünüp gelip direk yerleştirelim yağni. perşembe de plan + diagram + metinler başlasın. cumadan itibaren pazartesi akşamına kadar kalmalı parteay. salı da hayırlısıyla.

pafta girizgahı için kırmaya değiştirmeye çalıştıgımız şeyi göstererek açabiliriz konuyu. yani türk insanının kaderi gelişigüzel masa üzeri hesaplarla helak edilen parseller ve istanbul. avmlerde çoluk çocukla geliri kısıtlı ailelerin bile kapitalist yarışa dahil olması ve getirdigi umutszluk. (burası biraz duygusal) istanbul insanı aslında buna mecbur değil, böyle farklı alternatif eylemler de var. belki baya iktidar kafasından çıkmış renderlı rantlı  görseller. bunu değiştiriyoruz diyoruz. ve manifestosal tekstler de kullanabiliriz kafamızdaki sistemi anlatmak için.  bütün o "antikapitalist green circle" da tabanvay olarak, bir cafeye oturup para vermek zorunda kalmadan, tuvalet ihtiyacını dahi gidererek, sağlıklı sahil şeridinde hoşça vakit geçirmesi. istanbulda bu tip eylemleri yapabildigimiz alanlar tabiki mevcut ancak yüzdük yüzdük kuyruguna geldik silip süpürülecek hissine kapılmamak mümkün değil o daracık alanlarda. burada söz konusu olan ciddiyet ise hayvan gibi bir alanda istanbulda tanık oldugumuz kadarıyla var olmamış bir projeden söz ediyoruz. ve bu alanın dayandıgı saglam bir set var tüm sırtında. haydarpaşa tarafındaki çok sevdigimiz devlet binaları, marmaray istasyonları haydarpaşa metro otobüs vapur, kadıköyün halihazırda %100 tabanvay dokusu (konutlar + modaya doğru artan ticari işlevler)

diagramlar
ulaşım >. tipler üzerinden salt ulaşımlar: bütün net ulaşım ağı üzerinde misaller *vatandaşlar* mehmet fatihteki evinden kadıköydeki işine şöyle şu sürede gitti. necmi ankaradan trene bindi şu saatte beşiktaştaki teyzesinin elini öpmüştü bile gibi gibi.  x ----> y 18 dk. via
program.konsept
>. antikapitalist green circle: path/eylem/para/zaman/vatandaş  [grafik destekli]
>. yaya fluid h.paşa devlet yapıları destegi: kadıköyün yaya movementı,  h.paşa tarafında da oluk oluk limana inen teknik liseden çıkmış liseliler, gataya röntgen çektirmeye gelmiş anane, paydostan sonra nişanlısını sahile getiren memur abuzettinin aşındırdıgı yollarla burayla da birleşiyor. bu yollardan akın akın insanlar iniyor çıkıyor. sanırsın şükrüde maç sonrası.  yapıların arası kamusal iplikle dokunuyor, binalar yapılar ise dokunulmazlaşıyor(iyi anlamda).

dipnot: ankaradaki saldırıdan sonra okulda toplanıldıgında ipek akpınarın da içinde bulundugu insanlar kamusal alanı tartıştı. demokratik alanın herkesin birbirinin yüzünü gördüğü ve tek bir noktaya değil birbirine baktıgı ve dinlediği yer olduğu, dikenli tellerle çevrili kamusal/özel alan çatışmasının zihinsel daralmaya yol açtıgı, birey-toplum-devlet ilişkisinin sorgulandığı (devlet kim ki? devlet benim diyen havva teyze) konuşmalar geçti. ankara gar meydanının 8 10 sene önce yeniden düzenlenmesiyle antidemokrasik bir yer  oldugu, saldırının ertesi günü trafige açılmasıyla inanılmaz bir bellek reset'i atıldıgı söylendi. aslında milletin gır gır şamata çekirdek çitledigi yerde siyasi eylemini de yapabilmesi hoş, bizim proje için yani. taksimin anılarında kanlı 1 mayıs vardı. o silinmek üzere. biz de gezi var taze. ama gülüp oynadıgım yer değil taksim meydanı. artık çok sevilmiyor ve unutulmaya hazır. haydarpaşa projesinin bir farkı da bizim tasvirlerimizle bunun tam zıttı olması bence. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder